លែងបារម្ភទៀតហើយ! វិធីងាយៗ ដើម្បីសម្លាប់មេរោគចេញពីបន្លែផ្លែឈើ និងរក្សាឱ្យនៅស្រស់បានយូរ (ស៊ែរចែកគ្នាអោយបានដឹងផង!)
វិធីងាយៗសម្រាប់លាងសម្អាតសារធាតុគីមី ឬកាកសំណល់ថ្នាំកសិកម្ម វិធីសម្លាប់មេរោគ (bacteria) និងរក្សាបន្លែ និងផ្លែឈើឱ្យនៅស្រស់បានយូរ៖
១. លាងបន្លែ ឬផ្លែឈើ ជាមួយទឹកត្រជាក់

២. ដាំទឹកប្រមាណមួយលីត្រឱ្យក្តៅអ៊ុនៗ ដាក់ទឹកខ្មេះមួយស្លាបព្រា
៣. ដាក់ត្រាំបន្លែ ឬផ្លែឈើរយពេល ២០នាទី

៤. ស្រង់បន្លែ ឬផ្លែឈើ ហើយលាងជាមួយទឹកត្រជាក់ម្តងទៀត។


– វិធីនេះអាចកាត់បន្ថយគីមី និងថ្នាំកសិកម្មក្នុងបន្លែ និងផ្លែឈើបានពី ៧៥% ទៅ ៩០% សម្លាប់មេរោគបានរហូតដល់ ៩០%។
១. លាងបន្លែ ឬផ្លែឈើ ជាមួយទឹកត្រជាក់

២. ដាំទឹកប្រមាណមួយលីត្រឱ្យក្តៅអ៊ុនៗ ដាក់ទឹកខ្មេះមួយស្លាបព្រា


៣. ដាក់ត្រាំបន្លែ ឬផ្លែឈើរយពេល ២០នាទី

៤. ស្រង់បន្លែ ឬផ្លែឈើ ហើយលាងជាមួយទឹកត្រជាក់ម្តងទៀត។


– វិធីនេះអាចកាត់បន្ថយគីមី និងថ្នាំកសិកម្មក្នុងបន្លែ និងផ្លែឈើបានពី ៧៥% ទៅ ៩០% សម្លាប់មេរោគបានរហូតដល់ ៩០%។

ប្រភពៈ ព័ត៌មានធម្មជាតិ និង Centre for Science and Environment
No comments: