Header Ads

មិនគួរឲ្យជឿថាផ្លែ”សំរង” មានគុណប្រយោជន៍ច្រើនលើសលប់ដល់ម្លឹង! លើសពីថ្នាំព្យាបាលទៅទៀត!

ជួយសម្រកទម្ងន់ និងព្យាបាលជំងឺកាចសាហាវបានជាច្រើនមុខ ដូចជា៖ សម្រកទម្ងន់
បញ្ចុះខ្លាញ់ ស្ករ បំប៉នសួត ជួយក្រលៀន ការពារពីជម្ងឺហឺត ជួយក្នងការបន្ទោរបង់ បំបាត់រលាកភ្នែក ភ្នែកក្រហម បំបាត់ពិស ក្តៅក្អក  ក្អកស្ងួត រមាស់ក ឈឺកមិនមានសម្លេង ក្តៅសួត រលាកពោះវៀនធំ ទល់លាមក ឫសដូងបាត ក្រួសក្នុងតម្រងនោម បំប៉នក្រលៀន...។

ជួយស៊ែរចែករំលែកជាចំណេះដឹងផង!


ផ្លែសំរង សំបូរទៅដោយកាកសរសៃ (FIBER) ដ៏ខ្ពស់ដែលជាហេតុឲ្យមានប្រសិទ្ធភាពក្នុងការ សម្រកទម្ងន់
បញ្ចុះខ្លាញ់, ស្ករ បានយ៉ាងប្រសើរ ដោយសារសាច់ទន់ដូចចាហួយនៃ ផ្លែសំរង ជួយបឺតសារធាតុខ្លាញ់ពីក្នុងខ្លួនបាន។



* របៀបធ្វើទឹក សំរង៖
– ផ្លែសំរង ៣០ គ្រាប់ លាងទឹកឲ្យស្អាតរួចដាក់ត្រាំចោលពី៤-៥ ម៉ោង



– ពេលសំរងរីក បេះយកសាច់ដែលរីកទន់ដូចចាហួយ និងកៀបរើសយក
សរសៃរឹងៗចេញឲ្យស្អាត


– ដាក់កន្ត្រងលាងទឹកទាល់ថ្លា
– ទើបយកសាច់សំរងទៅដាក់ក្នុងឆ្នាំង ដាក់ទឹកដាំទាល់តែតែសាច់ សំរងឡើងថ្លា



– ដាក់ស្ករចូលតាមចំណូល។
– អាចបរិភោគ ក្តៅៗ ឬត្រជាក់ដាក់ទឹកកក។



* ពេលវេលាញ៉ាំមានប្រសិទ្ធភាពគឺ៖
– ម៉ោង ៣-៥ព្រឹក (បំប៉នសួត)
– ម៉ោង ៥-៧ព្រឹក( ជួយពោះវៀនធំឲ្យមានចលនា)

– ម៉ោង ៩-១១ព្រឹក (បឺតជាតិខ្លាញ់)
– ពេល រសៀលឡើងទៅជួយក្រលៀន
– មុនចូលដំណេក (ជួយក្នងការបន្ទោរបង់)។



* សារៈប្រយោជន៍ផ្សេងៗទៀត៖
– ជួយ ការពារពីជម្ងឺហឺត បំប៉នសួត
– សាច់ទន់រីក ពេលត្រូវទឹកនៃផ្លែសំរង ផ្តល់ភាពត្រជាក់បំបាត់រលាកភ្នែក ភ្នែកក្រហម
(យកសាច់សំរងដាក់ក្នុងស្បៃស្អាតដាក់ស្អំពីលើភ្នែក)



-បំបាត់ ពិស ក្តៅក្អក  ក្អកស្ងួត រមាស់ក ឈឺកមិនមានសម្លេង
– អ្នកជំងឺ ក្តៅសួត រលាកពោះវៀនធំ ទល់លាមក ឫសដូងបាត ក្រួសក្នុងតម្រងនោម
បំប៉នក្រលៀន។

 

ប្រភព៖ The Memories

No comments:

Powered by Blogger.